Retete
RETETA | Dovlecei umpluți cu legume la cuptor
Ingrediente:
2 dovlecei tineri,
4 ciuperci,
1 ceapa,
50 gr branza dulce,
50 gr salam de vara,
oregano,
cascaval,
sare,
20 ml ulei,
1 galbenus,
20 gr unt.
Mod de preparare:
Dovleceii se spala, se curata de coaja si se taie pe jumatate. Fiecare jumatate de dovlecel se curata de seminte si miez astfel incat sa ramana ca o coaja, se pun intr-un vas din Yena uns cu ulei. Separat intr-o tigaie punem untul la topit se adauga ceapa , ciupercile si salamul tocate marunt. Se calesc cateva minute si la urma adaugam branza dulce, oregano amestecam usor, apoi galbenusul si sare dupa gust. Aceasta compozitie o utilizam la umplerea dovleceilor. Se adauga deasupra cascaval ras si introducem tava in cuptorul incalzit. Se lasa pana ce dovleceii s-au gratinat.
Sursa: bucataria-romaneasca.ro