RETETA | Dovlecei la cuptor cu rosii
Dovleceii la cuptor cu rosii sunt o mancare delicioasa si foarte sanatoasa. Profita din plin de aceste legume in acest sezon, deoarece sunt foarte hranitoare si se prepara si foarte usor.
Ingrediente:
- 6 dovlecei mici
- 16 rosii coapte cherry
- doua linguri de ulei de masline
- 1/2 ceasca pesmet
- 1/2 cana de branza Pecorino Romano
- 1/4 ceasca nuci de pin
- 20 frunze de busuioc
- doua fileuri de ansoa
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Mai intai preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie dovleceii pe jumatate, transversal, scoate-le miezul apoi taie si rosiile cherry pe jumatate.
Imprastie putin ulei de masline intr-un vas termorezistent si aranjeaza feliile de dovlecel intr-un singur strat. Unge dovleceii cu ulei si asaza peste ei rosiile cu partea taiata in jos. Presara peste ei si nucile de pin.
Toaca marunt busuiocul si fileurile de ansoa, apoi combina intr-un bol pesmetul, branza rasa si piperul si amesteca-le bine. Presara acest amestec peste dovlecei si pune-i apoi la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.
Dovleceii la cuptor cu rosii se servesc calzi, simpli sau cu iaurt deasupra.
Sursa: www.retete.acasa.ro