RETETA | Dovlecei cu vinete la cuptor
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- sare
- 350 g crema telemea
- 200 g smantana
- 2 lg gris
- 2 oua
- 2 catei de usturoi
- 2 buc ceapa alba
- sare, piper
- patrunjel verde tocat
- unt si gris pentru tapetat tava
Intre timp se amesteca intr-un bol crema de iaurt cu smantana, se adauga ceapa si usturoiul taiat marunt si patrunjelul verde tocat. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza. Se adauga la final grisul si se amesteca.
Se unge un vas de ceramica cu unt si se tapeteaza cu gris. Rondelele de dovlecel si vinete se sterg cu prosoape de hartie pentru a mai lua din apa lasata. Se aseaza oblic, alternativ o felie de dovlecel, una de vinete, pana la epuizare si umplerea intregului vas. Mie mi-au iesit trei randuri.
Se toarna peste rondele crema de telemea cu smantana, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca o ora, sa prinda deasupra o culoare frumoasa, aurie.
Se serveste ca atare cu smantana sau iaurt deasupra.
Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro