Retete
RETETA | Dovlecei cu usturoi, gratinați
Ingrediente:
- 4 dovlecei medii
- 1 lingură ulei
- 4-5 căței de usturoi
- cimbru
- 2 ouă
- 70 g smântână
- 200 g brânză feta
- 2 linguri parmezan
- 1 lingură zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor. Tai capetele la dovlecei, apoi îi feliezi. Încingi uleiul în tigaie și călești usturoiul și cimbrul nu mai mult de un minut. Adaugi feliile de dovlecei și le rumenești aproximativ 4 minute, având grijă să le întorci. Sunt gata când feliile de dovlecei încep să se înmoaie.
Separat, bați ouăle cu smântâna, adaugi brânza feta sfărâmată, parmezanul și zeama de lămâie. Pui un strat de dovlecei într-o tavă, asezonezi cu sare și piper, după gust, apoi torni o parte din compoziția de brânză. Așezi un alt strat de dovlecei, din nou asezonezi și torni restul de compoziție de brânză. Dai tava la cuptor până când se rumenesc dovleceii.
Sursa: clickpoftabuna.ro