RETETA | Desert la pahar cu mar
Deserturile la pahar se pregatesc, de regula, foarte rapid. In acest fel iti poti rasfata familia in orice moment cu un desert delicios.
Ingrediente:
- 200 g frisca lichida
- 1 lingura zahar pudra
- 200 g biscuiti scortisoara
- 100 ml sos caramel
- 2-3 mere
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Curata merele de coaja si seminte, apoi taie-le felii potrivite. Aseaza merele intr-o craticioara de inox, presara zaharul deasupra, apoi lasa totul sa se caramelizeze la foc mic. Dupa ce zaharul se topeste, iar merele capata o culoare aurie, ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca usor.
Separat, mixeaza frisca si zaharul pudra, pana vei obtine o compozitie compacta.
In cupe (pahare) aseaza alternativ straturi de biscuiti, frisca, mere caramelizate si sos caramel. Procedeaza in acest mod pana termini toate ingredientele.
Serveste desertul dupa ce a stat la rece minim o ora.