Diverse

RETETA | Desert de toamna cu mere prajite

Merele prajite constituie un desert perfect pentru toamna, dar pot fi pregatite si pentru o gustare rapida si delicioasa.

Ingrediente:
  • 2 mere
  • 2/3 cana faina
  • 1 lingura zahar pudra + suplimentar
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita ulei + suplimentar
  • scortisoara bete.

 Mod de preparare:

Scoate cotorul merelor cu ajutorul unui instrument special. Taie apoi merele in felii mai groase.

Amesteca faina, 1 lingura de zahar praf, coaja de lamaie si praful de copt. In alt recipient bate oul, adauga lapte si 1 lingurita de ulei si amesteca bine. Toarna aceasta compozitie cu ou peste prima compozitie, din faina. Bate bine pentru a obtine o pasta neteda. Inmoaie feliile de mar in aceasta pasta, elimina excesul si prajeste-le intr-o baie de ulei incins, cate 1 minut pe fiecare parte, pana devin aurii.

Scurge merele pe un prosop de hartie pentru a scapa de excesul de grasime. Presara zahar praf.

Se servesc ca atare, decorate cu bete de scortisoara.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page