RETETA | Desert de toamna cu mere prajite
Merele prajite constituie un desert perfect pentru toamna, dar pot fi pregatite si pentru o gustare rapida si delicioasa.
- 2 mere
- 2/3 cana faina
- 1 lingura zahar pudra + suplimentar
- 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 1/2 cana lapte
- 1 lingurita ulei + suplimentar
- scortisoara bete.
Mod de preparare:
Scoate cotorul merelor cu ajutorul unui instrument special. Taie apoi merele in felii mai groase.
Amesteca faina, 1 lingura de zahar praf, coaja de lamaie si praful de copt. In alt recipient bate oul, adauga lapte si 1 lingurita de ulei si amesteca bine. Toarna aceasta compozitie cu ou peste prima compozitie, din faina. Bate bine pentru a obtine o pasta neteda. Inmoaie feliile de mar in aceasta pasta, elimina excesul si prajeste-le intr-o baie de ulei incins, cate 1 minut pe fiecare parte, pana devin aurii.
Scurge merele pe un prosop de hartie pentru a scapa de excesul de grasime. Presara zahar praf.
Se servesc ca atare, decorate cu bete de scortisoara.