RETETA | Desert de iarna la cupe

Deserturile la cupe au ca principal avantaj faptul ca se pregatesc foarte repede. In plus, arata foarte bine si sunt un desert usor si perfect pentru zilele de sarbatori cu meniuri bogate si grele.
Ingrediente:
- 150 g gem de zmeura
- 50 ml lichior de zmeura
- 50 ml suc se portocala
- 200 g mascarpone
- 150 g smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra
- zmeura congelata
Mod de preparare:
Amesteca gemul de zmeura cu sucul de portocala si lichiorul de zmeura intr-un bol, pana obtii o compozitie omogena.
Separat, amesteca branza mascarpone cu smantana si zaharul pudra, cu ajutorul unui mixer, pana obtii o compozitie spumoasa.
Pregateste cupe speciale de sticla si asaza straturi alternative din cele doua compozitii, apoi decoreaza-le cu fructe de zmeura congelate.
Pastreaza desertul la frigider, minim 2 ore.
Serveste desertul dupa ce a stat la frigider cateva ore. Il poti servi simplu sau poti adauga frisca si piscoturi.
Sursa: www.retete.acasa.ro