Retete

RETETA | Curry de peste

Daca in zilele de sarbatoare te saturi de mancarurile satioase si dificil de digerat, poti pregati o reteta simpla si gustoasa cu peste.

Ingrediente:

  • 2 lingurite seminte coriandru
  • 1 lingurita seminte chimen
  • 150 g rosii uscate
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingurita coriandru verde
  • 1 bat scortisoara
  • 500 g peste fara oase (macrou)
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 1 ceapa mica
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml iaurt

Mod de preparare:

Amesteca semintele de coriandru, chimenul, rosiile uscate, usturoiul, semintele de coriandru si scortsisoara si piseaza-le intr-un mojar, astfel incat sa obtii o pudra fina.

Separat, caleste ceapa, pana devine aurie, apoi da-o deoparte. Pune la prajit si pestele taiat cubulete mici, avand grija sa se rumeneasca pe ambele parti.
Condimenteaza bucatile de peste cu amestecul de condimente pregatit anterior, apoi pune totul intr-o tigaie incapatoare. Adauga apa, ceapa calita, sare si iaurt si lasa mancarea sa fiarba la foc mic, circa 10 minute.

Serveste curry de peste fierbinte, cu verdeata tocata deasupra.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page