RETETA | Curry de peste
Daca in zilele de sarbatoare te saturi de mancarurile satioase si dificil de digerat, poti pregati o reteta simpla si gustoasa cu peste.
Ingrediente:
- 2 lingurite seminte coriandru
- 1 lingurita seminte chimen
- 150 g rosii uscate
- 2 catei usturoi
- 1/2 lingurita coriandru verde
- 1 bat scortisoara
- 500 g peste fara oase (macrou)
- 1 lingurita ghimbir ras
- 2 linguri ulei
- sare
- 1 ceapa mica
- 100 ml apa
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 200 ml iaurt
Mod de preparare:
Amesteca semintele de coriandru, chimenul, rosiile uscate, usturoiul, semintele de coriandru si scortsisoara si piseaza-le intr-un mojar, astfel incat sa obtii o pudra fina.
Separat, caleste ceapa, pana devine aurie, apoi da-o deoparte. Pune la prajit si pestele taiat cubulete mici, avand grija sa se rumeneasca pe ambele parti.
Condimenteaza bucatile de peste cu amestecul de condimente pregatit anterior, apoi pune totul intr-o tigaie incapatoare. Adauga apa, ceapa calita, sare si iaurt si lasa mancarea sa fiarba la foc mic, circa 10 minute.
Serveste curry de peste fierbinte, cu verdeata tocata deasupra.
Sursa: www.retete.acasa.ro