RETETA | Cum se prepară cea mai bună tochitură
Tochitura servita cu mamaliga este un deliciu pe care orice gospodina trebuie sa stie cum sa-l prepare. Reteta este simpla, insa trebuie sa tii cont de cateva trucuri de baza.
Ingrediente:
250g muschi de porc sau ceafa
250g piept de pui
150g ficatei de pui
250g carnati afumati
1 ceapa mare alba
o conserva de rosii tocate cubulete
5-6 catei de usturoi
un pahar de vin alb
sare
piper
2-3 linguri de ulei
2 frunze de dafin
2 boabe ienibahar
Mod de preparare:
Taie toate carnurile in cubulete de dimensiuni cat de cat egale.
Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul, frunzele de dafin si ienibaharul. Caleste mai intai carnea de porc pana se rumeneste apoi adauga restul carnurilor, cepa tocata marunt si usturoiul pisat. Caleste totul impreuna pana cand carnea este bine patrunsa, apoi stinge totul cu vin.
Dupa ce vinul scade la jumatate, adauga conserva de rosii si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Serveste tochitura alaturi de mamaliga proaspat preparata si un pahar de vin. Daca doresti, peste mamaliga poti rade putina branza si poti adauga un ou.
Sursa foto: ro.wikipedia.org
Sursa: retete.acasa.ro
One Comment