Retete
RETETA | Cum să prepari pate de post delicios
Postul Craciunului a inceput deja si uneori poate fi dificil sa inlocuiesti preparatele culinare obisnuite cu unele de post, mai ales cand vine vorba despre micul dejun. Iata o reteta delicioasa de pate de naut, care inlocuieste cu succes pateul clasic din carne.
Ingrediente:
- 200g naut fiert
- 2 linguri mustar
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 50g nuci
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
- sare
- piper
Mod de prepare:
Intr-un robot de bucatarie adauga nautul si nucile pisate bine si mixeaza totul bine pana obtii o pasta fina. Adauga apoi mustarul si uleiul de masline si continua sa mixezi, pana cand se transforma intr-un pate fin. Incorporeaza apoi boiaua, usturoiul si lamaia. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa pateul la frigider minim o ora inainte de a-l servi.
Sursa: retete.acasa.ro