Retete

RETETA | Cum să prepari cele mai bune pulpe de pui la cuptor

Nu stii ce sa mai gatesti? Incearca o reteta delicioasa de pulpe de pui, coapte in vin cu ierburi aromatice. Se prepara rapid si vei dori sa o prepari iar si iar.
Ingrediente:
8 pulpe de pui superioare
2 linguri unt
2-3 catei de usturoi bine pisisati
250 ml vin alb
50ml smantana pentru gatit
o mana ierburi aromatice proaspete (cimbru, rozmarin, salvie, busuioc, patrunjel)
sare
piper
Mod de preparare: 

Asezoneaza puiul cu sare, dupa gust.

Intr-o tigaie pune untul la topit si prajeste carnea pana prinde o crusta aurie. Cand este gata, scoate carnea din tigaie, lasand grasimea ramasa in aceasta. Adauga apoi usturoiul in tigaie si caleste-l cateva secunde, apoi adauga ierburile aromatice, vinul si smantana. Adu totul al punctul de fierbere si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pune puiul intr-un vas de yena si toarna sosul peste acesta. Coace puiul timp de 15-20 de minute.
Serveste pulpele de pui alaturi de un piure de cartofi si un pahar de vin alb.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page