Retete

RETETA | Cum să prepari cei mai buni covrigi la tine acasă

Ingrediente:

  • 1 cana lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar brun
  • 2 si 1/4 cani faina (plus faina pentru framantat)
  • 5 linguri de unt
  • 1 lingurita de sare fina
  • 1 plic bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Incalzeste laptele usor si adauga-l intr-un bol. Adauga drojdia peste acesta si amesteca foarte bine. Las-o sa actioneze timp de doua minute.

Adauga peste lapte zaharul si o cana de faina si amesteca foarte bine. Adauga untul si continua sa amesteci. Incorporeaza sarea si bicarbonatul de sodiu apoi adauga treptat restul de faina.

Framanta foarte bine aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Cand ai obtinut un aluat omogen, ce nu se lipeste inparte-l in 8 bucati egale.

Rasuceste fiecare bucata de aluat in mana pana obtii o bagheta subtire, aploi impleteste aluatul astfel incat sa obtii un covrig.

Adauga covrigii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-i la dospit timp de o ora. Unge covrigii cu ulei si coace-i apoi la cuptorul incins la 220oC pana cand se rumesc.

Cand sunt gata, scoate-i din cuptor si unge-i cu unt topit. Presara deaspura sare grunjoasa si/sau seminte.

Covrigii sunt ideali la micul dejun, alaturi de un iaurt sau un pahar cu lapte.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page