RETETA | Cuburi marmorate cu roșii și urdă
Ingrediente
- 1 conserva rosii cubulete
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 pumn masline kalamata feliate
- cateva frunze de busuioc proaspat
- 250 g urda
- 4 oua
- 110 g faina
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se adauga si usturoiul pisat, iar dupa aproximativ 1 minut, se adauga si conserva de rosii si maslinele.
Din pacate am uitat sa adaug maslinele, asa ca am mancat cuburile impreuna cu maslinele negatite, dar combinatia a fost buna, asa ca data viitoare sper sa nu le mai uit :).
Se asezoneaza cu sare, piper si fasii de busuioc proaspat (daca nu aveti proaspat, puteti pune 1 lingurita de busuioc uscat, oregano etc.).
Se fierbe totul la foc mic, aproximativ 10 minute, dupa care se lasa sa raceasca usor.
Intre timp, se bat bine 3 oua, se adauga 90 g faina cernuta si compozitia de rosii racorita. Amestecul obtinut se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.
In reteta originala s-au pus 250 g de ricotta (tot urda, dar cu o consistenta usor diferita fata de urda noastra), dar am vrut sa folosesc toata urda pe care o aveam, astfel ca am pus cam 350 g si bine am facut, caci a fost bun rezultatul :). Iar data viitoare voi folosi tot urda si nu-i vom mai adauga faina, ci doar ou si condimente.
Peste stratul de rosii se pun gramajoare din compozitia de urda, si folosind o furculita, nivelam, dar fara sa amestecam foarte bine, astfel incat, dupa coacere, sa obtinem un efect marmorat.
Se coace in cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 30 de minute.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie cuburi.