RETETA | Crochete de pui la cuptor
Ingrediente:
450 g piept de pui, tăiat bucățele mici
2 căței de usturoi, pisați
60 g făină
70 g fulgi de porumb
2 linguri parmezan ras
¼ linguriță boia
¼ linguriță usturoi granulat
60 ml lapte bătut
ulei
sare
piper
sos de usturoi, opțional
Mod de preparare:
Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Tapetezi o tavă cu folie de aluminiu sau hârtie de copt. Pui bucățile de carne într-un bol și le combini cu usturoiul, sare și piper, după gust. Lași la marinat.
Torni făina într-o pungă resigilabilă. Mixezi fulgii de porumb, parmezanul, boiaua, usturoiul granulat, sare și piper, până obții o pudră fină. Torni compoziția într-o altă pungă de același fel.
Așezi bucățile de pui în punga cu făina și agiți bine, până ce sunt acoperite în totalitate. Le pui într-un bol și torni peste ele laptele bătut. Le agiți apoi în punga cu fulgi de porumb. Le aranjezi într-o tavă, stropești cu puțin ulei și dai la copt 20 de minute. Mărești temperatura și mai lași încă 2 minute, până devin crocante. Servești cu sos de usturoi, opțional.
Sursa http://thecozyapron.com