Retete

RETETA | Creveți picanți cu roșii

Ingrediente:
500g creveti decorticati, proaspeti
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri unt
6 catei de usturoi, tocati marunt
1/2 pahar de vin alb
1 conserva rosii taiate cuburi
1 ardei iute
3 linguri suc de lamaie
2 o mana patrunjel, tocat marunt
1/2 de mana de busuioc tocat marunt
sare
piper
Mod de preparare:
Spala crevetii si adauga-i intr-un bol incapator. Asezoneaza-i cu sare si piper si lasa-i sa stea asa pana pregatesti restul ingredientelor.
Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul si until si lasa-le la foc mediu pana cand untul se topeste. Adauga usturoiul si caleste-l pana incepe sa se ingalbeneasca usor. Stinge totul cu vin si lasa sa fiarba timp de doua minute, pentru a se evapora alcoolul. Adauga apoi rosiile din concerva si ardeiul iute, tocat marunt. Cand da in clocot, redu foul la mic si lasa sa fiarba timp de doua-trei minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Adauga crevetii si continua sa gatesti timp de doua trei minute sau pana cand acestia devin roz si sunt bine patrunsi in interior. Amesteca constant in tot acest timp. Stinge focul si adauga zeama de lamaie, patrunjelul si busuiocul. Amesteca totul bine.
Serveste crevetii picanti cu rosii alaturi de o garnitura simpla de orez sau de paste din orez. Merg de minune alaturi de un pahar de vin alb.

Sursa foto: bettycrocker.com

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page