RETETA | Creveţi la cuptor, cu lămâie şi usturoi
Ingrediente:
450 g creveţi decorticaţi
2 căţei de usturoi
1 lingură de ulei de măsline
1/4 linguriţă fulgi de ardei iute
sucul de la 1 lămâie
1 lingură de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungi cu puţin ulei două tăvi mari, antiaderente. Cureţi şi toci căţeii de usturoi. Combini creveţii (de la care îndepărtezi învelişul exterior dacă sunt deja curăţaţi de vene), usturoiul, uleiul şi fulgii de ardei iute într-un bol mare. Amesteci bine pentru ca ingredientele să se lipească de creveţi.
Aşezi creveţii pe o foaie de copt în tavă, pe un singur strat. Dai la cuptor 6 sau 8 minute sau până vezi că au devenit opaci. Stoarce sucul de la o lămâie peste creveţi şi decorează cu pătrunjel.
Sursa: skinny taste