RETETA | Creveţi în stil grecesc
Ingrediente:
3 linguri de unt
1 ardei ras roşu
3 căţei de usturoi
1 ceaşcă de roşii cherry
1/2 ceaşcă măsline kalamata
500 g creveţi
1 linguriţă oregano uscat
sare
piper
fulgi de chilli
2 castraveţi
2 linguriţe mărar tocat
1/2 ceaşcă feta mărunţită
Frunze de salată pentru servire (opţional)
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare la foc mediu topeşte untul. Adaugă ardeiul tocat, roşiile întregi şi măslinele tăiate feliuţe şi găteşte până ce ardeii s-au înmuiat, aproximativ 5 minute. Adaugă usturoiul tocat şi mai lasă la gătit 1 minute.
Adaugă creveţii decorticaţi şi găteşte-i până devin roz, 3 minute. Pune oregano, sare, piper şi fulgii de chilli. Opreşte focul şi adaugă castraveţii tocaţi şi mărarul şi amestecă.
Adaugă brânza feta mărunţită şi serveşte pe frunze de salată, dacă vrei.
Sursa: clickpoftabuna.ro/