RETETA | Creveţi în sos de unt, pătrunjel şi lămâie
Ingrediente:
500 g creveţi decorticaţi
1 lămâie
40 g unt
1 legătură pătrunjel
3 căţei de usturoi
sare
piper
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru început, curăţă bine creveţii şi ai grijă să nu rămână înveliş tare pe ei. Spală-i şi pune-i deoparte. mărunţeşte usturoiul şi pune-l în tigaia încinsă împreună cu o lingură de ulei.
Lasă usturoiul să se înmoaie şi apoi adaugă untul. Când untul s-a topit, adaugă creveţii şi găteşte-i până devin rozalii. Asezonează cu sare şi piper, stoarce sucul de la o lămâie peste ei şi adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Opţional, poţi fierbe orez în care ai adăugat jumătate de linguriţă de şofran şi poţi servii creveţii pe pat de orez, iar la final să adaugi sosul din tigaie.
Sursa: clickpoftabuna.ro