RETETA | Creveți cu miere și lime
Ingrediente:
450 g cozi decorticate de creveți
sare, după gust
piper, după gust
2 linguri ulei
2 lingurițe usturoi tocat
80 g miere
zeama de la un lime
450 g sparanghel proaspăt sau congelat
1 ardei gras roșu
Mod de preparare:
Încălzești o lingură de ulei într-o tigaie, pui creveții, sare și piper după gust, o linguriță de usturoi, mierea și zeama de lămâie. Amesteci și ții vasul pe foc 4 minute, până ce creveții sunt gătiți. Îi lași deoparte.
În altă tigaie, călești într-o lingură de ulei sparanghelul, ardeiul tăiat fâșii și restul de usturoi. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Lași pe foc mediu timp de 7-8 minute, amestecând ocazional, apoi încorporezi creveții în amestecul de legume.
Servești preparatul cald, eventual cu o garnitură de orez fiert.
SURSA: tasty.co