RETETA | Crenvuști în aluat de pâine
Ingrediente:
Pentru maia
7 g drojdie
30 g zahăr
110 ml apă caldă
300 g făină
65 m lapte
Pentru aluat
130 g făină
85 g zahăr
2 ouă
70 g unt
Pentru umplutură
16-18 crenvuști
1 ou
Mod de preparare:
Pentru maia, dizolvi zahărul și drojdia în apă caldă, acoperi vasul și lași 5-10 minute.
Încorporezi făina și laptele, apoi frămânți până obții un aluat care nu se mai prinde de mâini. Îl lași să crească 30 de minute.
Adaugi peste aluat ouăle, restul de făină, zahărul și untul topit. Frămânți din nou până când se încorporează, apoi lași aluatul să crească până când își dublează volumul.
Împarți aluatul în 16 bucăți egale, cărora le dai o formă rotundă și le întinzi sub forma unor fâșii, nu foarte groase.
Înfățori fiecare bucată de aluat în jurul unui crenvust, apoi îi așezi într-o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu ou și le lași la crescut 10-15 minute, în tavă, apoi dai la cuptor până când se rumenește aluatul.
One Comment