Retete

RETETA | Cremă răcoritoare de pepene galben cu vanilie

Ingrediente:

400 grame pulpă pepene galben

100 mililitri lapte

150 grame zahăr

30 grame amidon

125 grame frişcă

3 gălbenuşuri

1 ou

1 baton vanilie

Decor:

100 grame frişcă

zahăr granulat

bucăţele de pepene galben

Mod de preparare:

Curăţăm pulpa pepenelui de coajă şi o tăiem în bucăţele mici. Le amestecăm cu 100 mililitri de lapte şi le mixăm la ro­bot până obţinem un piure fin.

Punem piureul într-o crăticioară, pe foc mic, adăugăm un baton de vanilie tăiat pe lungime şi lăsăm până ce se încălzeşte foarte bine. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să fie fierbinte. Stingem focul, eliminăm batonul de vanilie şi lăsăm piureul să se răcorească pentru cinci minute.

Separat mixăm gălbenuşurile, oul, zahărul şi amidonul pentru cinci minute. Adăugăm treptat piureul de pepene peste amestecul de ouă, zahăr şi amidon. Punem pe foc mic mixul obţinut şi amestecăm până ce obţinem o cremă fină (circa 10 minute).

Stingem focul, aco­perim crema cu folie alimentară de plastic şi o lăsăm să se răceas­că complet. Dacă lăsăm crema neacoperită, aceasta va forma la suprafaţă o pojghiţă pe care trebuie să o îndepărtăm cu ajutorul unei linguri.

Între timp mixăm frişca până se întăreşte. Când crema s-a răcit complet, încorporăm cu grijă frişca, punem crema în pahare, deco­răm cu puţină frişcă, câteva granule de zahăr şi o lăsăm la frigider pentru o oră înainte de-a o servi.

Sursa: restaurantedelux.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page