RETETA | Cremă răcoritoare de pepene galben cu vanilie
Ingrediente:
400 grame pulpă pepene galben
100 mililitri lapte
150 grame zahăr
30 grame amidon
125 grame frişcă
3 gălbenuşuri
1 ou
1 baton vanilie
Decor:
100 grame frişcă
zahăr granulat
bucăţele de pepene galben
Mod de preparare:
Curăţăm pulpa pepenelui de coajă şi o tăiem în bucăţele mici. Le amestecăm cu 100 mililitri de lapte şi le mixăm la robot până obţinem un piure fin.
Punem piureul într-o crăticioară, pe foc mic, adăugăm un baton de vanilie tăiat pe lungime şi lăsăm până ce se încălzeşte foarte bine. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să fie fierbinte. Stingem focul, eliminăm batonul de vanilie şi lăsăm piureul să se răcorească pentru cinci minute.
Separat mixăm gălbenuşurile, oul, zahărul şi amidonul pentru cinci minute. Adăugăm treptat piureul de pepene peste amestecul de ouă, zahăr şi amidon. Punem pe foc mic mixul obţinut şi amestecăm până ce obţinem o cremă fină (circa 10 minute).
Stingem focul, acoperim crema cu folie alimentară de plastic şi o lăsăm să se răcească complet. Dacă lăsăm crema neacoperită, aceasta va forma la suprafaţă o pojghiţă pe care trebuie să o îndepărtăm cu ajutorul unei linguri.
Între timp mixăm frişca până se întăreşte. Când crema s-a răcit complet, încorporăm cu grijă frişca, punem crema în pahare, decorăm cu puţină frişcă, câteva granule de zahăr şi o lăsăm la frigider pentru o oră înainte de-a o servi.
Sursa: restaurantedelux.ro