Retete

RETETA | Cremă de dovlecei

Ingrediente:

250 g dovlecei

10 g făină

100 ml lapte

25 g smântână

un vârf de cuţit de sare

2 rămurele de mărar

½ l apă

50 g nuci

Mod de preparare:

Pui apa la fiert şi când clocoteşte adaugi dovleceii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mici. Îi acoperi cu un capac şi îi laşi să fiarbă. Apoi îi scurgi şi păstrezi zeama. Între timp, desfaci făina în lapte astfel încât să obţii un sos alb, nefiert.

Pasezi dovleceii foarte fierţi, amesteci piureul cu sosul alb, diluezi cu zeamă în care au fiert dovleceii şi pui din nou pe foc pentru două clocote. Laşi supa să se răcorească, îi pui smântâna, nucile şi mărarul tocat şi serveşti călduţă, nu fierbinte!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page