RETETA | Crap la cuptor cu sos de roşii şi măsline
Ingrediente:
1 crap de 1,5 kg
1 cepă
200 g măsline feliate
5 linguri ulei
1 lingură sos de roşii
boia de ardei dulce
1 lămâie
1 pahar de vin alb
3 căţei de usturoi
sare
piper boabe
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se îndepărtează capul, se dezosează, se spală, se zvântă bine cu şerveţele absorbante, se sărează şi se lasă să stea 30 de minute la rece.
Între timp, se taie ceapa felii subţiri, se aşază pe fundul unei forme termorezistente împreună cu usturoiul tocat mărunt, sosul de roşii, vinul, sare, măslinele, boia de ardei şi boabe de piper.
Deasupra se aşază peştele. Se stropeşte cu ulei şi zeamă de lămâie, după care se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 60 de minute. La jumătatea duratei de preparare, peştele se întoarce şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă.
Când este gata, peştele se scoate pe un platou mare şi se serveşte garnisit cu ceapa din vas. Aţi obţinut cel mai bun peşte la cuptor cu sos de roşii şi ceapă!