Retete
RETETA | Crap în sos de smântână cu usturoi
Ingrediente:
- 1,5 kg file de crap spalat si sters bine
- 4-5 rosii coapte
- 3 catei de usturoi
- o jumatate de pachet de unt gras
- o cana de smantana fermentata
- o lingura de faina
- o jumătate de pahar de suc de rosii
- o lingura de patrunjel tocat
- un fir de cimbru
- o lingurita de piepr macinat
- o lingurita de sare
Mod de preparare:
- Se incinge cuptorul la 175 de grade, iar separat usturoiul se piseaza, rosiile se taie felii, precum si untul. Amestecam sarea cu piperul, cimbrul si usturoiul iar apoi se ung fileurile de peste cu intreg amestecul.
- Se aseaza intr-o tava unsa cu unt iar pestele se baga la cuptor pentru 10 minute. Dupa ce se scoate se adauga feliile de rosii si se reintroduce in cuptor pentru 8 minute.
- In timp ce pestele se coace, se amesteca faina cu sucul de rosii, usturoiul pisat, jumatate din patrunjelul tocat si smantana. Se scoate tava din cuptor si se toarna deasupra sosul, apoi se baga pentru inca 8 minute la cuptor.
Pofta buna!
Sursa: Libertatea