Retete

RETETA | Crap în sos de bere

Ingrediente:

3 rondele crap
6 felii bacon
1 lămâie
2 legături ceapă verde
2-3 morcovi
1 ţelină
ulei
3 frunze de dafin
sare
piper boabe
300 ml bere
nucşoară
unt (cât o nucă)
ienibahar boabe

Mod de preparare:

Speli bucăţile de peşte şi le tai pe jumătate. Le stropeşti cu zeamă de lămâie, le presari cu sare şi le „îmbraci“ în câte o felie de bacon, apoi le legi
cu sfoară.

Tai ceapa verde, ţelina şi morcovii. Încingi ulei într-o tigaie, aşezi bucăţile de peşte şi le laşi să se rumenească pe fiecare parte aproximativ 1-2 minute. Adaugi ceapa, ţelina şi morcovii, boabele de piper, de ienibahar şi frunzele de dafin. Laşi puţin să se combine aromele şi torni berea.

După 3 minute, scoţi feliile de peşte şi le aşezi într-o altă tigaie. Pui nucşoară peste legume şi sos, apoi adaugi untul.

Când au fiert bine toate legumele, scurgi prin sită sosul şi îl torni peste peşte. Laşi pe foc câteva minute, ca să se întrepătrundă aromele. Serveşti peştele
cu legume şi sos şi, dacă vrei, cu cartofi natur.

foto: profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page