Retete
RETETA | Crap cu ceapă la tavă
Ingrediente:
- 1 crap de 1.5 kg
- 4 cepe
- 2 tije telina apio
- 2 ardei verzi [ eu am avut congelat-pe stoc]
- 1 lingura pasta kapia rosu
- 50 gr slanina afumata
- 100 ml vin alb
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- codite ceapa verde
Crapul curatat se sareaza din timp .
Cepele se curata se spala si se toaca marunt .
Sotati ceapa in ulei impreuna cu ardeiul taiat patratele si telina taiata marunt .
Spre sfarsitul prajirii puneti pasta de kapia , feliuta de slanina, piper si sarea.
In tot acest timp [2 min] amestecati usor .
Asezati crapul in o tava de ceramica sau teflonata ne-aderenta .
O parte din legumele sotate le introduceti in interiorul pestelui . Cealalta parte o asezati deasupra pestelui .
Dati tava cu peste la cuptor timp de 20 minute la 180 grade C.
La jumatatea coacerii stropiti cu vin crapul .
Serviti crapul cald cu verdeata presarata deasupra.
Sursa: bucataras.ro