Retete
RETETA | Cotlete de porc la tigaie cu sos Pebre si avocado
Cotletele de porc la tigaie cu sos Pebre si avocado sunt o mancare exotica rapida, bogata in miresme si arome, perfecta pentru un rasfat de vara.
Ingrediente:
Pentru sosul Pebre (un fel de salsa):
- 1 rosie decojita si maruntita
- 1/2 ceapa tocata
- 2 linguri otet de vin rosu
- 2 linguri coriandru proaspat tocat
- 2 linguri de jalapeno pisat sau piper serrano
- 1 catel de usturoi
- 1/4 lingurita sare
Pentru friptura:
- 4 cotlete de porc
- 3/4 lingurita paprika
- 3/4 lingurita chimen
- 3/4 lingurita oregano uscat
- 3-4 lingurita sare
- 2 linguri ulei de canola
- 2 bucati avocado
Mod de preparare:
Pentru sosul Pebre, amesteca bine intr-un bol ceapa, coriandrul, rosia, piperul, otetul, usturoiul si sarea.
Marineaza cotletele 1-2 zile, intr-un amestec de mirodenii format din paprika, chimen, oregano, sare si piper si trage-le apoi in tigaia de teflon preincinsa, in care pui un strop de ulei.
Avocado se paseaza pana devine pasta si se amesteca cu putina sare.
Cotletele se servesc cu sosul Pebre deasupra si cu pasta de avocado langa, intr-un mic bol.
Sursa: www.retete.acasa.ro