RETETA | Cotlete de porc glazurate
Ingrediente:
2 cotlete cu os
100 g unt
3 fire cimbru
3 căței usturoi
100 g nuci măcinate
2 linguri zahăr
2 linguri oțet balsamic
4 linguri suc de portocale
200 g cartofi fierți
200 g spanac proaspat sau congelat
4 roșii cherry
200 ml lapte
sos de usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Topești 50 g de unt, pui 2 fire de cimbru, usturoiul, așezi cotletele, le ții pe fiecare parte până se rumenesc, le scoți și pui în locul lor zahărul. Ții pe focul mic până când se caramelizează, torni oțetul balsamic, adaugi firul de cimbru rămas, sucul de portocale, mai lași câteva minute și dai de pe foc. Păstrezi sosul. Separat, așezi coteletele într-o tavă în care ai întins hârtie de copt și o dai la cuptorul încins 6 minute. O scoți, ungi cotletele cu sosul păstrat, le mai ții încă 6 minute la cuptor, apoi le presari cu nucile măcinate și trase la tigaie, separat.
Topești 25 g de unt și sotezi spanacul și roșiile cherry. Cartofii fierți îi pasezi, adaugi restul de unt, laptele și freci bine piureul, apoi pui spanacul și roșiile sotate, sare și piper, după gust. Servești cotletele alături de piure și stropite cu sos de usturoi.