Retete

RETETA | Cotlete de porc cu garnitură de mere și ceapă coapte

Ingrediente:

2 si 1/2 lingurite ulei de canola
1 si 1/2 cana ceapa (arpagic) sau o ceapa mare taiata bucati
2 cani mere, taiate felii
1 lingura unt
2 lingurite cimbru proasspat, tocat marunt
1/2 lingurita sare kosher
1/2 lingurita piper negru, macinat
4 cotlete de porc
1/2 cana supa de pui
1/2 lingurita faina
1 lingurita otet de cidru

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200oC.

Intr-o tigaie ce poate fi adaugata la cuptor, adauga o lingurita de ulei de canola. Adauga ceapa si caleste-o timp de doua minute sau pana incepe sa prinda o crusta aurie la suprafata. Adauga apoi feliile de mere si da totul la cuptor timp de 10 minute, sau pana cand merele si ceapa sunt bine coapte.

Scoate tava din cuptor si adauga 2 lingurite de unt, cimbrul, 1/4 lingurita sare si 1/4 lingurita piper.

Cu sarea si piperul ramase, asezoneaza cotletele de porc. Adauga-le apoi intr-o tigaie incapatorare, in care ai incins uleiul ramas. Prajeste porcul pe ambele parti timp de trei minute, sau pana cand este bine patruns.

Scoate apoi carnea pe o farfurie si adauga in tigaie faina. Amesteca bine pentru a absorbi grasimea si pentru a se praji putin, apoi incepe sa adaugi supa de pui. Supa de pui se adauga putin cate putin, amestecand foarte bine, pentru a nu se forma cocoloase. Adu totul la puntul de fierbere, apoi da focul la mediu si lasa supa sa fiarba pana isi reduce volumul la jumatate. Adauga peste aceasta otetul si unul ramas.

Toarna sosul obtinut peste cotletele de porc.

Serveste cotletele de porc cu mere si ceapa alaturi de garnitura de ceapa cu mere si un pahar de vin alb.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page