RETETA | Cotlete de miel in crusta verde
Daca vrei sa pregatesti pentru masa de Paste o friptura delicioasa, cu un aspect inedit, poti opta pentru cotletele de miel in crusta verde. Ingredientele pe care trebuie sa le folosesti sunt accesibile ca pret, iar rezultatul final va fi savuros si apreciat de intreaga familie.
Ingrediente:
- 8 cotlete de miel
- 300 g spanac
- 1 jumatate de fir de praz
- 50 g bacon
- 2 oua
- 1 catel de usturoi
- 100 ml ulei masline
- 6 linguri de pesmet
- 2 linguri de parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie prazul rondele si caleste cu jumatate din cantitatea de ulei de masline. Opareste spanacul 3-4 minute cu un praf de sare. Taie si baconul cubulete si adauga-l peste praz la calit.
Separat, intr-o alta tigaie, pune cateii de usturoi intregi si prajeste cotletele de miel 3 minute pe ambele parti, apoi pune peste ele sare si piper, dupa gust.
Pune in blender spanacul fiert, ouale, parmezanul si pesmetul si unge cotletele cu sosul obtinut. Apoi, pune cotletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la cuptor 5 minute la 200 de grade.
Cotletele de miel in crusta verde se servesc calde cu un sos facut din lapte fiert in care topesti putina branza cu mucegai sau cu sparanghel.
Sursa: www.retete.acasa.ro