Retete
RETETA | Cotlet de porc cu linte sote
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă roşie toacată mărunt
2 căţei de usturoi zdrobiţi
6 felii de pancetta tocată mărunt
1 lingură rozmarin proaspăt tocat
4 fire de cimbru proaspăt
800 g linte la conservă, scurse şi spălate
125 ml apă
1 lingură zeamă de lămâie
4 x 150 g cotlet de porc
1 lămâie tăiată în 4
170 g sparanghel
Mod de preparare:
Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mare, găteşte ceapa, usturoiul şi pancetta, amestecând până ceapa începe să se înmoaie. Adaugă rozmarinul şi cimbrul, amestecă cam 1 minut. Adaugă lintea şi apa, redu focul şi lasă să fiarbă fără capac până apa se evaporă. Adaugă sucul de lămâie.
Între timp, încinge cealaltă lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu şi găteşte cotletele de porc până devin aurii. Scoate-le din tigaie şi lasă-le acoperite pentru 2 minute.