RETETA | Cotlet de porc cu ceapă și sos de muștar
Ingrediente:
- 5 cotlete de porc spalate si sterse
- 4 cepe curatate si spalate
- 5 catei mici de usturoi curatati si spalati
- 4 lingurite cu mustar
- 3 linguri cu ulei
- sare
- piper proaspat macinat
- pudra de curry sau boia de ardei
- 150 g. de smantana maturata
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul.
Pasul 2:
Tocam foarte marunt ceapa si usturoiul.Amestecam ceapa tocata cu usturoiul. Pregatim un bol in care punem uleiul. Adaugam 2 lingurite cu mustar si amestecam pana la omogenizare.
Pasul 3:
Condimentam cotletele de porc cu sare si piper, pe ambele parti. Ungem carnea de porc cu amestecul de ulei si mustar, tot pe ambele parti.
Pasul 4:
Presaram deasupra fiecarei bucati de carne amestecul de ceapa si usturoi, de data aceasta pe o singura parte. Apasam usor, astfel incat sa se formeze un fel de crusta.
Pregatim o tava pentru cuptor in care aranjam cotletele de porc. Introducem tava in cuptorul incalzit la 230 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.
Pasul 6:
Pregatim sosul – punem cele 2 lingurite cu mustar ramase peste smantana fermentata. Condimentam cu praf de curry sau boia de ardei si sare. Amestecam bine, pana cand obtinem un sos fin si omogen.
Pasul 7:
Cand cotletele de porc sunt rumenite la baza, iar ceapa usor caramelizata, scoatem tava cu friptura din cuptor. Servim cotletele calde, cu sosul de smantana si mustar.
Sursa: gustos.ro