Retete

RETETA | Cotlet de porc cu ceapă și sos de muștar

Ingrediente:

  • 5 cotlete de porc spalate si sterse
  • 4 cepe curatate si spalate
  • 5 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • 4 lingurite cu mustar
  • 3 linguri cu ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • pudra de curry sau boia de ardei
  • 150 g. de smantana maturata

Mod de preparare:

Pasul 1:
Incalzim cuptorul.

Pasul 2:
Tocam foarte marunt ceapa si usturoiul.Amestecam ceapa tocata cu usturoiul. Pregatim un bol in care punem uleiul. Adaugam 2 lingurite cu mustar si amestecam pana la omogenizare.

Pasul 3:
Condimentam cotletele de porc cu sare si piper, pe ambele parti. Ungem carnea de porc cu amestecul de ulei si mustar, tot pe ambele parti.

Pasul 4:
Presaram deasupra fiecarei bucati de carne amestecul de ceapa si usturoi, de data aceasta pe o singura parte. Apasam usor, astfel incat sa se formeze un fel de crusta.

Pasul 5:
Pregatim o tava pentru cuptor in care aranjam cotletele de porc. Introducem tava in cuptorul incalzit la 230 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.

Pasul 6:
Pregatim sosul – punem cele 2 lingurite cu mustar ramase peste smantana fermentata. Condimentam cu praf de curry sau boia de ardei si sare. Amestecam bine, pana cand obtinem un sos fin si omogen.

Pasul 7:
Cand cotletele de porc sunt rumenite la baza, iar ceapa usor caramelizata, scoatem tava cu friptura din cuptor. Servim cotletele calde, cu sosul de smantana si mustar.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page