RETETA | Cotlet de miel cu susan și sos de miere și stafide
Dacă te-ai săturat de rețetele clasice de Paște sau vrei să-ți impresionezi invitații cu ceva diferit, îți recomandăm din toată inima această rețetă!
Ingrediente (4 porții):
- 8 cotlete de miel, tăiate
- 2 x 1/4 linguriță sare
- 1/3 ceașcă ceapă tăiată cubulețe
- 1 ceașcă de supă de pui, fără grăsime
- 1/3 ceașcă stafide aurii
- 2 linguri miere
- 1/2 linguriță semințe de chimen
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 lingură semințe de susan, prăjite
- ulei
Mod de preparare:
1. Se încălzește o tigaie mare, acoperită cu ulei, la foc mediu-mare.
2. Se presară, uniform, 1/4 linguriță de sare pe fiecare parte cărnii.
3. Se pune carnea în tigaie și se gătește 5 minute pe fiecare parte, după care se scoate din tigaie.
4. Se acoperă, iarăși, tigaia cu ulei.
5. Se pune în tigaie ceapa tăiată cubulețe cu 1/4 linguriță de sare și se sotează 1 minut.
6. Se amestecă în supă, stafidele, mierea, chimenul și scorțișoara.
7. Se adaugă carnea și se fierbe la foc mic, timp de 3 minute, sau până când atinge gradul de coacere dorit (1 minut în minus pentru a fi făcută în sânge, 1 minut în plus pentru a fi făcută mediu).
8. Se presară cu semințe de susan.
9. Se poate servi alături de cușcuș fiert, cald.