Retete
RETETA | Cornulețe cu vișine
Ingrediente:
- 100 g unt moale
- 100 g smântână
- 5 grame drojdie uscată
- un vârf de sare
- făină
Ingrediente pentru umplutură:
- vișine fără sâmburi (conservate sau din gem)
- 1 albuș
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se amestecă untul topit, sarea, drojdia uscată, smântâna și se adaugă treptat făina.
Veți obține un aluat moale, care nu se va lipi de mâini…
Împărțiți aluatul în 4 bucăți. Întindeți fiecare bucată pentru a obține un strat subțire, dreptunghiular.
Tăiați-l în triunghiuri. Puneți umplutura pe fiecare triunghi și lipiți marginile triunghiului.
Ungeți cornulețul cu albuș, după care adăugați zahăr pudră.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 20 de minute.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!