RETETA | Cornulețe cu gem
Ingrediente:
Pentru aluat:
375 g făină
75 g îndulcitor
250 g unt moale
2 gălbenușuri
1 praf de sare
coajă de lămâie, după gust
1 praf de bicarbonat
Pentru umplutură:
gem de cireșe fără zahăr, după gust
100 g nucă măcinată
Mod de preparare:
Cerni făina pe o planșetă, faci o gropiţă în mijloc și pui îndulcitorul, untul, gălbenușurile, sarea, coajă de lămâie și bicarbonatul. Frămânţi bine aluatul, îl împarţi în trei bucăți și le întinzi în foi rotunde potrivite ca grosime, apoi le tai în 8 pătrate.
Amesteci gemul cu nuca și pui umplutura pe partea exterioară a fiecărei bucăţi de aluat și rulezi din afară spre interior. Așezi cornuleţele într-o tavă tapetată. Le dai la cuptor până se rumenesc.
FOTO: Profimedia
Sursa: clickpoftabuna.ro