Retete
RETETA | Cordon bleu de pui la cuptor
Ingrediente:
- 2 bucăți de piept de pui (circa 200g fiecare)
- 4 felii cașcaval
- 4-6 felii de șuncă (circa 80 g)
- 1 ou
- 2 linguri de făină
- pesmet (sau pâine uscată bine fărâmițată, să fie mai crocant) + ulei/unt topit
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
- Combină pesmetul /pâinea uscată fărâmițată cu niște ulei/unt topit într-un bol. Împrăștie-le pe fundul unei tăvi și dă-le la prăjit în cuptorul încins, 3 minute. Scoate-le imediat și pune-le într-un bol.
- Taie transversal fiecare piept de pui (crestează un buzunar). Împăturește fiecare felie de brânză o dată și bagă 2 felii în fiecare pui. Fă la fel cu feliile de șuncă. Prinde cu scobitori să nu pirzi umplutura. Asezonează cu sare și piper.
- Bate oul cu făina. Dă bucățile de pui prin mixtura de ou și apoi prin pesmet. Pune-le pe tavă și stropește-el ușor cu ulei/unt topit. Dă la cuptor 25-30 de minute sau până când observi că sunt aurii la exterior și bine pătrunse. Lasă la răcit 5 minute înainte de servire.
Sursa: retete.unica.ro