Retete
RETETA | Copănele de pui cu ciuperci și usturoi
Ingrediente:
- 6 copanele de pui
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 300 gr. ciuperci (eu am pus intregi
- la borcan)
- 100 ml. vin alb sec
- 300 ml. pasta de rosii
- 200 ml. apa
- 5-6 catei de usturoi
- aproximativ 50 ml. ulei (pentru prajit)
- 1/2 lingurita cu sare
- 1/4 lingurita cu piper
- 1/2 lingurita cu cimbru
Mod de preparare:
Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti.
Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite.
Punem ciupercile taiate sau intregi, adaugam vinul si lasam sa fiarba aproximativ 30 minute pana acesta incepe sa se evapore. Amestecam pasta de rosii cu apa si turnam peste copanele. Condimentam cu sare, piper si cimbru si mai lasam sa fiarba aproximativ 30 de minute.
Adaugam usturoiul pisat inainte de a opri focul.
Sursa: gustos.ro