Retete
RETETA | Conopidă în sos de curry
Ingrediente:
1 kg conopidă
2 cepe
4 căţei usturoi
1 ardei iute
2 linguri pastă de tomate
4 linguri ulei
1 linguriţă praf de curry
coriandru, după gust
sare, piper, după gust
Mod de preparare:
Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o opăreşti într-o oală cu apă şi sare, 5 minute.
Într-o cratiţă antiaderentă căleşti ceapa tocată mărunt, în uleiul încins, 1-2 minute. Adaugi usturoiul tăiat feliuţe şi ardeiul iute tocat. După încă 2 minute, pui bucheţelele de conopidă, pasta de tomate dizolvată în 200 ml de apă, pudra de curry şi mai laşi să fiarbă 10 minute.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, acoperi cu un capac şi mai ţii cratiţa pe foc până de îngroaşă sosul.
Serveşti preparatul decorat cu frunze de coriandru şi seminţe de susan.