Retete
RETETA | Conopidă cu smântână la cuptor
Ingrediente:
800 g conopidă
200 ml smântână cu 30% grăsime
100 ml lapte
100 g caşcaval ras
2 ouă
nucşoară rasă, după gust
2 felii de pâine albă, fără coajă, tăiată cubuleţe
unt, pentru uns tava
sare
piper
Mod de preparare:
Încălzeşti cuptorul la 200 °C şi ungi o tavă de copt cu unt. Opăreşti conopida în apă cu sare, 2 minute. O scoţi, o scurgi şi o transferi în tava unsă.
Separat, combini smântâna, laptele, caşcavalul şi ouăle, amesteci bine, condimentezi cu sare, piper măcinat şi nucşoară şi torni compoziţia peste conopidă. Pui cubuleţele de pâine pe deasupra şi dai tava la cuptor 25-30 de minute, până se rumeneşte.
Sursa + foto: www.finedininglovers.com