Retete
RETETA | Conopidă cu brânză la cuptor
Ingrediente:
1 căpățână mare și 1/2 de conopidă
6 linguri de unt
1/2 cană smântână groasă
3 căței de usturoi, tocați
2 căni brânză rasă
1 cană parmezan ras
1 lingură frunze verzi de cimbru
sare
piper negru măcinat
Mod de preparare:
Preîncălzești cuptorul la 200º.
Într-o cratiță cu apă fierbinte cu sare fierbi conopida circa 8 minute. Scurgi bine.
Tapetezi cu unt un vas pentru cuptor. Adaugi jumătate din conopidă și torni peste ea jumătate din smântână. Adaugi jumătate din unt, presari jumătate din usturoi, brânză, parmezan și cimbru. Repeți cu restul ingredientelor și asezonezi cu sare și piper. Dai la cuptor până când brânza s-a topit și devine foarte aurie, circa 30 minute. Lași să se răcească 5 minute, apoi servești.
Sursa: https://www.delish.com