RETETA | Conopidă coaptă cu sos de iaurt
Ingrediente:
1 căpăţână de conopidă
Pentru sosul de iaurt
125 g iaurt grecesc
2 linguriţe pătrunjel verde tocat
coajă rasă de lămâie, după gust
1 ½ linguriţă zeamă de lămâie
¼ linguriţă usturoi mărunţit
sare
½ linguriţă coriandru măcinat
½ linguriţă chimion măcinat
½ linguriţă turmeric
60 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Încălzeşti cuptorul la 220 ºC. Rupi frunzele exterioare ale conopidei şi tai cotorul, astfel încât conopida să poată sta dreaptă. Ţii conopida şi o pui pe un tocător, o tai apoi felii groase de 1,5 cm, începând din centrul căpăţânii.
Pentru sosul de iaurt, combini într-un bol mic iaurtul, pătrunjelul, coaja şi zeama de lămâie, usturoiul şi pui sare, după gust. Amesteci ca să se combine aromele. Dai sosul deoparte. Într-un bol mic, amesteci coriandrul, chimionul şi turmericul şi dai compoziţia deoparte.
Încingi o tigaie la foc mediu spre mare, adaugi 2 linguri de ulei şi pui 2 felii de conopidă. Le rumeneşti, întorcându-le o dată, până se rumenesc frumos pe ambele părţi. Le ţii cam 2 minute pe fiecare parte. Le scoţi o tavă de copt şi le aşezi într-un singur strat.
Repeţi cu restul feliilor de conopidă, aşezându-le apoi în tavă. Presari condimentele peste „fripturile” de conopidă şi le freci uşor, ca să fie acoperite uniform. Le condimentezi cu sare.
Dai la cuptor 15 minute, până când feliile sunt rumenite şi moi. Serveşti conopida caldă, cu o lingură de sos de iaurt.
Sursa + foto: www.babycenter.com