RETETA | Colţunaşi cu carne
Ingrediente:
250 g carne de vită tocată
250 g carne de porc tocată
3 căni făină
1 1/2 cană lapte
2 ouă
1 ceapă
sare
piper
boia iute
Mod de preparare:
Amesteci carnea cu ceapa tocată şi condimentezi cu sare, piper şi boia iute, după gust. Adaugi o jumătate de cană de lapte peste carne şi amesteci bine până se omogenizează.
Frămânţi un aluat mai tare din făină, restul de lapte, ouă şi un praf de sare. Întinzi o foaie de o jumătate de centimetru şi, cu gura unui pahar, tai cerculeţe cu diametrul de 3-4 cm. Pui pe fiecare bucăţică de aluat câte o linguriţă de carne, îndoi marginile şi le lipeşti bine. Fierbi colţunaşii în apă clocotită cu sare până se ridică la suprafaţă. Îi serveşti cu ceapă prăjită şi cu smântână.