Retete

RETETA | Cod pane cu ceapă caramelizată

Ingrediente:

4 bucăţi de cod potrivit de mari
2 cepe
3 ouă
150 ml bere
4 linguri făină
1 lingură zahăr
ulei pentru prăjit
sare
piper

Mod de preparare:

Se curăţă peştele, se spală, se pudrează cu puţină sare şi piper şi se lasă să se condimenteze, la rece, 30 de minute. Se bat ouăle într-un castron, se adaugă berea, sare şi piper, după gust, făină „în ploaie” şi se amestecă până se obţine un aluat de consistenţa unei smântâni.

Separat, se curăţă ceapa şi se taie rondele. Se şterg peştii cu prosoape absorbante, se trec prin făină, prin aluatul cu bere, din nou prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele
părţi. Se rumenesc rondelele de ceapă în ulei bine încins şi, când devin sticloase, se presară peste ele zahăr şi se mai prăjesc puţin până se caramelizează uşor. Atenţie, să nu se ardă zahărul prea tare, că devin amare şi casante. Se servesc garnitură la codul pane.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page