RETETA | Cod la cuptor cu sos de lamaie, unt si usturoi
Codul la cuptor cu sos de lamaie, unt si usturoi este un preparat savuros, ideal pentru mesele speciale in familie. Se prepara rapid si se serveste cu patrunjel tocat.
Ingrediente:
- 1 kg cod file
- ulei de masline
- sare
- piper
Pentru sos
- 100 ml suc de scoici
- 100 ml sherry
- 100 ml lapte
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa tocata
- 1 foaie dafin
- 210 grame unt
- 10 grame faina
- 20 ml suc de lamaie
- patrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru sos, intr-o cratita pe foc fierbe sucul de scoici, sherry, laptele, usturoiul, ceapa si frunza de dafin. In alta cratita, incinge putin unt si lasa pana devine spumos. Adauga faina, amestecand continuu, pana isi schimba culoarea.
Adauga treptat peste faina compozitia lichida, amestecand continuu. Lasa pe foc timp de 5 minute, dupa care adauga restul de unt, sucul de lamaie, sare si piper.
Asezoneaza pestele cu sare si piper, inveleste in folie de aluminiu si asaza intr-o tava. Da la cuptor pentru 30 de minute.
Cand este gata, asaza pe un platou si toarna cateva linguri de sos.
Codul la cuptor cu sos de lamaie, unt si usturoi se serveste cald, cu patrunjel tocat pe deasupra.
Sursa: www.retete.acasa.ro