Retete
RETETA | Cod la cuptor
Ingrediente:
- 4 bucăți de file de cod
- 1 și 1/2 lingurițe ulei de măsline
- 90 g pesmet (sau pâine uscată fărâmițată)
- 100 g iaurt gras
- 3 linguri parmezan
- 1 legătură pătrunjel tocat
- 1/2 legătură busuioc proaspăt tocat (sau 1 și 1/2 lingurițe busuioc uscat)
- 2-3 căței de usturoi tocați
- 1 lămâie mare
- sare și piper după gust
- 1/2 linguriță paprika
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul. Tapetează o tavă cu unt și hârtie de copt.
Într-un bol mic combină uleiul de măsline cu pesmetul.
Într-un bol mediu combinp iaurtul, parmezanul, pătrunjelul, busuiocul, usturoiul pisat, cam 80% din zeama de la lămâie, sare și piper după gust și paprika. Unge cu mixtura de iaurt aromatizat fiecare file de cod în parte, apoi pune deasupra combinația de pesmet și ulei de măsline, pe care trebuie să o presezi cu fundul lingurii, ca să formeze o crustă. Pune bucățile de pește (cu crusta în sus, desigur) în tava dinainte pregătită.
Dă tava la cuptorul încins timp de 12-15 minute (în funcție de grosimea bucăților).
Se servește cu restul de zeamă de lămâie.
Sursa: retete.unica.ro