RETETA | Cod în sos de vin roșu cu ciuperci
Ingrediente:
Pentru pește
4 bucăți file cod
făină
ulei
sare
piper
Pentru ciuperci
1 ceapă tocată
250 g ciuperci
2 căței de usturoi pisați
150 ml supă de pui sau vită
80 ml vin roșu
2 linguri zeamă de lămâie
1 lingură unt
pătrunjel tocat, după gust
Mod de preparare:
Condimentezi peștele cu sare și piper, după gust. Îl treci prin puțină făină, apoi îl rumenești în ulei, în jur de 2-3 minute, pe fiecare parte. Scoți pe o farfurie.
Sotezi ceapa și ciupercile, aproximativ 3 minute. Amesteci cu usturoiul și 1 linguriță de făină, 1 minut. Combini cu supa și vinul roșu. Lași să dea în clocot și ții pe foc până când sosul începe să se îngroașe, 1-2 minute. Oprești focul și încorporezi zeama de lămâie și untul, până ce acesta se topește în totalitate. Servești peștele cu sosul de ciuperci și pătrunjel.
Sursa https://salu-salo.com