RETETA | Cod în sos de vin alb cu roșii și busuioc
Ingrediente:
Pentru sos
2 linguri ulei de măsline
½ linguriță fulgi de ardei roșu
2-3 căței de usturoi, pisați
300 g roșii cherry, tăiate în jumătate
60 ml vin alb
busuioc proaspăt tocat, după gust
2 linguri zeamă de lămâie
½ linguriță coajă rasă de lămâie
sare
piper
Pentru pește
2 linguri ulei
4 bucăți file de cod
sare
piper
Mod de preparare:
Preîncălzești cuptorul la 190 °C. Într-o tigaie, călești în puțin ulei încins, usturoiul alături de fulgii de ardei, aproximativ 1 minut. Adaugi roșiile și le lași pe foc în jur de 10 minute, amestecând din când în când, până se înmoaie. Combini cu vinul până aproape să dea în clocot. Încorporezi busuioc, zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, sare și piper, după gust și mai lași pe foc 2 minute. Transferi sosul într-un bol și dai deoparte.
Condimentezi bucățile de pește cu sare și piper, după gust. Le rumenești într-o tigaie, în puțin ulei, aproximativ 5 minute, până își schimbă culoarea. Transferi cu grijă tigaia în cuptor, unde o lași încă 5 minute sau până ce peștele este bine pătruns. Servești cu sosul de vin.
Sursa http://bakerbynature.com