Retete
RETETA | Cod în crustă de usturoi și lămâie
Ingrediente:
1 lingură ulei
100 g pesmet
100 g iaurt
3 linguri parmezan ras
1 mână de pătrunjel, tocat
4 bucăți file de cod
busuioc tocat, după gust
2-3 căței de usturoi, pisați
zeama și coaja rasă de la 1 lămâie
boia, după gust
sare
piper
Mod de preparare:
Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Într-un bol, amesteci uleiul cu pesmetul. Separat, combini iaurtul, parmezanul, busuiocul, usturoiul, boiaua, pătrunjelul, coaja rasă de lămâie, sare și piper, după gust. Ungi bucățile de pește cu amestecul, apoi adaugi deasupra pesmetul.
Așezi peștele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptor aproximativ 15 minute, în funcție de cât de groase sunt fileurile de cod. Servești cu zeamă de lămâie.