RETETA | Cod cu ceapă verde și cartofi noi
Ingrediente:
- ½ kilograme cartofi noi, taiati in jumatati
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita pudra de chili
- sare kosher
- piper negru, macinat
- 1 kg file de cod (poate fi inlocuit cu halibut)
- 2 legaturi ceapa verde, taiate in bucati de 4-5 cm lungime (foloseste si frunzele)
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200oC.
Intr-o tava de copt, unsa cu putin ulei adauga cartofii. Adauga peste acestia o lingura de ulei de masline, pudra de chili, ½ lingurita sare si piper dupa gust. Amesteca totul foarte bine si coace cartofii timp de 20-25 de minute, sau pana incep sa prinda o culoare auriu-maronie.
Intr-o alta tava adauga pestele si ceapa verde. Asezoneaza totul cu sare si piper si adauga uleiul ramas. Cu ajutorul unui curatator pentru legume, curata coaja lamaiei si adaug-o peste peste.
Introdu pestele in cuptor in timp ce cartofii inca se coc. Lasa-l sa se coaca timp de 10 minute, sau pana cand este bine patruns.
Scoate pestele in cuptor si storopeste-l cu zeama de lamaie.
Cum se serveste codul cu ceapa verde si cartofi noi
Codul cu ceapa verde si cartofi noi se serveste alaturi de un pahar de vin alb. Se poate adauga zeama de lamaie dupa gust.
Sursa: retete.acasa.ro