RETETA | Cod cu cartofi si ceapa verde
Ingrediente:
400 grame cartofi rosii, taiati felii
4 bucati file de cod (poate fi inlocuit cu halibut sau biban de mare)
2 legaturi ceapa verde
1/2 lingurita boia
sare
piper
1 lamaie
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-o tava amesteca feliile de cartofi cu o lingura ulei de masline si boia si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Coace-i timp de 10 minute, apoi intoarce-i pe partea cealalta si mai lasa-i la copt timp de 20 de minute.
Intre timp, adauga pestele si ceapa tocata marunt intr-o alta tava. Stropeste totul cu uleiul de masline ramas si asezoneaa cu sare si piper. Rade coaja de lamaie si presar-o deasupra.
Dupa ce cartofii s-au copt adauga pestele la cuptor si coace-l pana cand devine opac. Aproximativ 12-15 minute.
Stoarce zeama de la lamaie.
Scoate codul pe un platou si asaza alaturi cartofii. Serveste pestele cu zeama de lamaie si un pahar de vin alaturi.
Sursa: retete.acasa.ro